Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα και η ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, καθώς, εκτός από την επούλωση των πληγών τους, βρίσκονται αντιμέτωποι και με τις παλινωδίες του περίφημου «επιτελικού κράτους».

Ειδικότερα, μιλώντας στο MEGA, η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρίκαλων Βανέσσα Λαζαροπούλου ανέδειξε το γεγονός ότι οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας συνεχίζουν να πληρώνουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, παρά το ότι είχαν… εξαιρεθεί.

Όπως εξήγησε η ίδια, η σχετική απόφαση πως «ψηφίστηκε, δημοσιεύτηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ». Υπενθυμίζεται ότι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel» τον Σεπτέμβριο, δημοσιεύτηκε ΦΕΚ, με το οποίο οι πληγέντες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στη χορήγηση φαρμάκων.

Στο ΦΕΚ, το οποίο συνυπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, οι αποδεδειγμένα πληγέντες απαλλάσσονται από τη συμμετοχή τους έως και τις 31 Μαρτίου 2024.

«Έγινε μία πρόταση στις 7 Νοεμβρίου, μία μέρα μετά την πλημμύρα, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων, να σταλεί μια πρόταση στη Βουλή που θα αφορά το να δικαιούνται όσοι μεταφέρονται στις δομές δωρεάν φάρμακα. Επικοινωνήσαμε και με τον κ. Παπαστέργιου, ο οποίος είναι πρώην δήμαρχος μας και νυν υπουργός, και μας βοήθησε. Ψηφίστηκε η πρόταση στη Βουλή, βγήκε το ΦΕΚ και έχει σταματήσει εκεί. Δεν έχει εφαρμοστεί» διευκρίνισε η αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρίκαλων.

parallaximag.gr