Το σχέδιο δράσης και τις άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία “Daniel” σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα, παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε την καταγραφή και μία πρώτη εκτίμηση βλαβών έργων υποδομής στις πληγείσες περιοχές μετά την κακοκαιρία “Daniel”.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 472 αυτοψίες, σύμφωνα με τις οποίες προκύπτει ότι στο σύνολο 981χλμ ελεγμένου οδικού δικτύου, στα 70,2 χλμ διαπιστώθηκαν φθορές.

Επίσης, έχουν διαπιστωθεί φθορές σε 79 γέφυρες, 130 τεχνικά έργα, 16 σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου ενώ, υπάρχουν και 79 πλημμυρισμένα σχολεία. Σημειώνεται ότι στο 40% και πλέον των περιπτώσεων συνολικά, οι ζημιές είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει την αποκατάσταση βλαβών και λειτουργίας οδικών δικτύων, αρμοδιότητας των οικείων Περιφερειών την αποκατάσταση βλαβών & λειτουργίας υποδομών σχολικών μονάδων, αρμοδιότητας των οικείων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)