Σειρά συναντήσεων και επαφών σε Οικονομικές υπηρεσίες και φορείς της Λάρισας είχε από το πρωί σήμερα, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, πριν συναντήσει τα μέλη της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, τόνισε ότι η επίσκεψη του αφορά στην πρωτοβουλία του Υπουργείου και της κυβέρνησης για επαφές και συζητήσεις με τους ανθρώπους της αγοράς, με ατζέντα παλιές και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Πρέπει να ακούμε την αγορά και κυρίως να μπορούμε να υλοποιήσουμε τις νομοθετικές προβλέψεις, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που επιμένουν σχετικά με την επέκταση της χρήσης των POS, σημείωσε πως υπάρχουν αντιδράσεις που αφορούν σε βελτιωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της πλήρους λειτουργίας pos στην λιανική αγορά αλλά και αντιδράσεις που στοχεύουν στο να σαμποτάρουν στην λειτουργία τους παρατείνοντας διαδικασίες φοροδιαφυγής. Τις πρώτες τις ακούμε, τις δεύτερες τον αγνοούμε, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επισκέφθηκε αρχικά τη ΔΟΥ Λάρισας και στη συνέχεια μετέβη στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Λάρισας.

Τέλος, ακολούθησε συνάντηση με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

ertnews.gr