«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν από τους μακροβιότερους θεσμούς της Λάρισας, την Έκθεση Βιβλίου. Παρά τις μεγάλες προκλήσεις, το βιβλίο παραμένει ένας απολαυστικός τρόπος για να ανοίγουμε νέους ορίζοντες, να γνωρίζουμε νέους, συναρπαστικούς κόσμους, να μαθαίνουμε και να προβληματιζόμαστε», τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.

Η 22η Έκθεση Βιβλίου πραγματοποιείται στην πλατεία Ταχυδρομείου μέχρι την Πέμπτη, 15 Ιουνίου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια, όπου και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους βιβλιοπώλες για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν, ώστε το βιβλίο και η φιλαναγνωσία να κερδίσουν τη θέση που τους αξίζει στην τοπική κοινωνία. Το «παρών» έδωσαν και οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι και εκ νέου υποψήφιοι Δημήτρης Παπαποστόλου, Ελένη Ξυνοπούλου, και η υποψήφια σύμβουλος 3ης Κοινότητας Βάσω Αρβανίτη του συνδυασμού «Η Λάρισα που μας αξίζει!».

Να σημειωθεί ότι στην έκθεση συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία PROSPERUS (Πελοπίδας Τσιάρας), Καλτσάς (Αχιλλέας Καλτσάς), Άνεμος (Παναγιώτης Ιωαννίδης), Πρίσμα (Δημήτριος Σανής) και To Παλαιοβιβλιοπωλείο (Ντίνος Δερβένης), ενώ συνδιοργανώνεται από την Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του δήμου Λαρισαίων.

«Καλώ τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους να επισκεφθούν την έκθεση, να διαλέξουν ένα βιβλίο και να “συνομιλήσουν” με αυτό. Να γνωρίσουν τους ανθρώπους των βιβλιοπωλείων και να ζήσουν μια εμπειρία μοναδική. Ένας από τους μακροβιότερους θεσμούς της πόλης μας, μπορεί και πρέπει να έχει την αναγνώριση που του αξίζει, σε όλα τα επίπεδα», καταλήγει ο κ.Μαμάκος.