«Χρειάστηκαν ελάχιστα λεπτά για να παρουσιαστεί το “μεγάλο και ισορροπημένο” έργο των εννέα χρόνων της θητείας Καλογιάννη για τις συνοικίες της πόλης», σχολιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Με αφορμή την εκδήλωση του απερχόμενου δημάρχου στη Δημοτική Πινακοθήκη, ο κ. Μαμάκος επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «αν ο κ. Καλογιάννης περπατούσε ακριβώς απέναντι από την Πινακοθήκη, θα έβλεπε και ο ίδιος τι σημαίνει εγκατάλειψη, τι σημαίνει ανυπαρξία πεζοδρομίων, τι σημαίνει δρόμος σε άθλια κατάσταση».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαμάκου έχει ως εξής:

«Χρειάστηκαν ελάχιστα λεπτά προκειμένου ο απερχόμενος Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, να παρουσιάσει το “μεγάλο και ισορροπημένο” έργο των εννέα χρόνων της θητείας του για τις συνοικίες της πόλης!

Χρειάστηκε να προστεθούν έργα που ξεκίνησαν το 2002 (!), έργα που έχουν την υπογραφή της Περιφέρειας (!), αλλά και να επαναληφθούν υποσχέσεις που ακούγονται σαν ανέκδοτο, όπως η πλατεία στον Ιπποκράτη -μία ή δύο δεν γνωρίζουμε τελικά.

Ακούσαμε, επίσης, με ενδιαφέρον για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το ΕΘΙΑΓΕ -πέραν τούτου δυστυχώς ουδέν, αλλά και μάθαμε πως “αναζητείται χρηματοδοτικό πρόγραμμα” για το Κονάκι του Αβέρωφ, όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος το 2016 (!) έλεγε στην εκδήλωση παρουσίασης των βραβευθέντων αρχιτεκτονικών μελετών πως θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Επτά χρόνια αργότερα, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα …αναζητείται!

Η εναγώνια προσπάθεια του κ. Καλογιάννη να παρουσιάσει έργο για τις συνοικίες, όταν αυτές παραμένουν εγκαταλελειμμένες εννέα χρόνια τώρα, ολοκληρώθηκε με τα έργα της ΔΕΥΑΛ και τη γνωστή συνταγή περασμένων δεκαετιών: ασφαλτοστρώσεις!

Σαν να μην είναι υποχρέωση της ΔΕΥΑΛ τα έργα που αφορούν στην ύδρευση των Λαρισαίων, που πληρώνουν για αυτό ή σαν να έπρεπε μετά τα έργα αντικατάστασης των σωλήνων ύδρευσης να παραμένουν σκαμμένοι οι δρόμοι της πόλης!

Αν πάντως, ο κ. Καλογιάννης μετακινούταν μόλις 40 μέτρα από το χώρο της ομιλίας του και περπατούσε ακριβώς απέναντι από την Πινακοθήκη, θα έβλεπε και ο ίδιος τι σημαίνει εγκατάλειψη, τι σημαίνει ανυπαρξία πεζοδρομίων, τι σημαίνει δρόμος σε άθλια κατάσταση, τι σημαίνουν συνθήκες δεκαετίας του ΄70!

Και ίσως συνειδητοποιούσε και ο ίδιος πόσο “μικρό και ανισόρροπο” είναι το έργο αυτής της Δημοτικής Αρχής , εννέα χρόνια τώρα, στις συνοικίες!»