«Η αιμοδοσία είναι πράξη ενσυναίσθησης, αλτρουισμού, ύψιστη πράξη αλληλεγγύης. Δίνοντας αίμα δίνουμε ζωή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές αιμοδότες και στους συλλόγους, όπως επίσης και στους ανθρώπους των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων της πόλης μας για την προσπάθεια και το έργο τους», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Ο κ. Μαμάκος, εθελοντής αιμοδότης ο ίδιος, συμμετείχε στην αιμοληψία που πραγματοποιείται στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ).

«Οι ανάγκες σε αίμα είναι διαρκείς και θα πρέπει να υπάρχει επάρκεια και ικανά αποθέματα για όσους το χρειάζονται. Δική μας ευθύνη είναι, όσοι μπορούμε και για όσο μπορούμε, να είμαστε σε σταθερή βάση εθελοντές αιμοδότες», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων συμμετείχε και στην εκδήλωση της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ) για την εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, στο Μνημείο του Ιπποκράτη, όπου και βραβεύτηκαν 25 ομάδες, σύλλογοι και φορείς για το έργο και τη συνεισφορά τους στην εθελοντική αιμοδοσία.