«Αρχή άνδρα δείκνυσι. Ή αλλιώς η εξουσία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Μετά τις προεκλογικές πολυλογίες για την ανάδειξη του Πολιτισμού της Λάρισας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, έρχεται η πραγματικότητα της απαράδεκτης οικονομικής διαχείρισης να πλήξει έναν από τους πιο ιστορικούς πολιτιστικούς θεσμούς, το Θεσσαλικό Θέατρο», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή το “κούρεμα” της παράστασης του Θ.Θ. στο Ηρώδειο.

«Εκατομμύρια ευρώ σε χιλιάδες απευθείας αναθέσεις μόνον μέσα σε ένα χρόνο, χιλιάδες ευρώ στον κουρέα του Πάρκου των Ευχών, χιλιάδες ευρώ για συναυλίες στο Φεστιβάλ Πηνειού. Αλλά η παράσταση «Ο Αριστοφάνης ονειρεύεται Λυσιστράτη + Πραξαγόρα», σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού και μετάφραση Θωμά Ψύρρα, δεν θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο λόγω υψηλού κόστους (!!!).

Να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης παράστασης ανέρχεται σε 25.000 ευρώ, ενώ στον κουρέα του Πάρκου των Ευχών και την οικογένειά του δόθηκαν 60.000 ευρώ, με διαφορετικές απευθείας αναθέσεις.

Δεν θα αναλύσουμε τη σημασία της παρουσίας του Θεσσαλικού Θεάτρου στο Ηρώδειο. Τι σημαίνει για τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια της πόλης, τι σημαίνει για το ίδιο το Θ.Θ. η προβολή των παραγωγών του σε διεθνές κοινό.

Ο απερχόμενος -εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ- δήμαρχος Απ. Καλογιάννης μπορεί να συνεχίσει να φωτογραφίζει τα παρτέρια της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε δριμεία κριτική για τις λακκούβες -κυριολεκτικές και μεταφορικές.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στο καθεστώς Καλογιάννη, με τις απευθείας αναθέσεις, με την εύνοια σε ημετέρους χωρίς να υπολογίζεται το κόστος για την πόλη. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, τους ανθρώπους του Πολιτισμού της Λάρισας, σε κάθε πρωτοβουλία τους που ενισχύει και διαδίδει την εξωστρέφεια της πόλης.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στη διαδρομή προοπτικής κι ελπίδας για τη Λάρισα που μας αξίζει!»