«Η μόνη πραγματικά ισορροπημένη “ανάπτυξη” στις συνοικίες και στο κέντρο είναι οι τεράστιες λακκούβες σε κεντρικότατους δρόμους και τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια», σημειώνει, μεταξύ άλλων σε νέα του παρέμβαση ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.

«Η Λάρισα είναι η πόλη της λακκούβας, όπως μπορεί να διαβεβαιώσει ο οδηγός κάθε αυτοκινήτου, μηχανής, ποδηλάτου ή πατινιού που περνά από δρόμους στη Νεάπολη, τη Φιλιππούπολη, τον Άγιο Θωμά, τη Νέα Πολιτεία, τους Αμπελόκηπους, αλλά και στην περιοχή των της Καραθάνου, της Κραννώνος, της Ιωαννίνων και σχεδόν σε όλες τις συνοικίες -ακόμη και στην Ηπείρου, στην Τ.Βελισσαρίου. Εμείς λέμε στοπ στις λακκούβες, στοπ στην αδιαφορία, ήρθε η ώρα για πραγματικά ισόρροπη ανάπτυξη, παντού», υπογραμμίζει ο κ.Μαμάκος.

Αναλυτικά η παρέμβαση του υποψηφίου δημάρχου Λαρισαίων έχει ως εξής:

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απέλπιδες προσπάθειες της απερχόμενης δημοτικής αρχής να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την εγκατάλειψη των συνοικιών της Λάρισας, στις δύο θητείες Καλογιάννη.

Κατεστραμμένα ή ανύπαρκτα πεζοδρόμια, πλάκες-παγίδες για ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και καρότσια, αφρόντιστα δέντρα και παρτέρια και λακκούβες παντού -οι οποίες αναδεικνύονται σε όλο τους το μεγαλείο κάθε φορά που βρέχει. Λακκούβες και μπάρες με νερά έξω από σχολεία, σε χώρους στάθμευσης, σε διασταυρώσεις με αυξημένη κίνηση πεζών και οχημάτων, τρύπες και πρόχειρα μπαλώματα απλώνονται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο, λίγα μόλις μέτρα από το κέντρο-βιτρίνα (έχουμε στείλει ως συνημμένο αρχείο πάνω από δέκα φωτογραφίες).

Θα επαναλάβουμε πως το μόνο που είχε να κάνει ο απερχόμενος δήμαρχος ήταν να περπατήσει λίγα μέτρα πιο έξω από τη Δημοτική Πινακοθήκη, στη Νεάπολη, όπου πραγματοποίησε την εκδήλωση της «Συμπαράταξης» για να διαπιστώσει αυτό που φωνάζουν όλοι οι κάτοικοι σε όλες τις συνοικίες: στοπ στις λακκούβες, στοπ στα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, στοπ στην ανυπαρξία όδευσης για τους πεζούς.

Μπορούμε, βέβαια, να συμφωνήσουμε πως το έργο Καλογιάννη για τις συνοικίες είναι πραγματικά «ισορροπημένο» σε ένα και μόνο σημείο: έχει «φροντίσει» ώστε η καθεμιά τους να έχει τις… λακκούβες της, ακόμη και στους πιο κεντρικούς δρόμους. Με αυτόν τον τρόπο κάνει ο κ.Καλογιάννηςόλα αυτά τα χρόνια την “ιεράρχηση και προτεραιοποίηση των παρεμβάσεων”.

Με πρωταθλητισμό στις απευθείας αναθέσεις και τις «χαριστικές συμβάσεις», με μηδενικά αποτελέσματα σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης (σιδηροδρομικές γραμμές, Τελωνείο, συνοικίες, καθαριότητα), με όξυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, με τις αστοχίες στο ΣΒΑΚ, με τα πάρκινγκ που παραμένουν αόριστες υποσχέσεις, με εμμονή σε αποτυχημένες πρακτικές που οδηγούν σε χαμένες ευκαιρίες για την πόλη.

Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις γειτονιές και κοινότητες. Θέλουμε τη Λάρισα σε ρόλο πρωταγωνιστή -όχι μια πόλη διαφορετικών ταχυτήτων. Ήρθε η ώρα για τη Λάρισα που μας αξίζει.