Σε ανακοίνωσή του ο Θανάσης Δρυστέλλας, Μέλος ΔΣ του ΔΩΛ και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης "Λάρισα Μπροστά", αναφέρει τα εξής: 

"Δύο χρόνια τώρα, η πόλη καλείται να σιωπήσει μπροστά σε μία ακόμη αυθαιρεσία του Προέδρου του ΔΩΛ, κ. Σάπκα, ο οποίος «λόγω πανδημίας» επέτρεψε στον διευθυντή του ΔΩΛ κ. Αλεξίου για δύο ολόκληρα χρόνια είτε να μην παρουσιάζεται στον εργασιακό του χώρο είτε να εργάζεται από το σπίτι.

Ενώ ο Σύλλογος των εργαζομένων του Ωδείου ζητά να μάθει ποιος είναι ο λόγος που ο Διευθυντής του ΔΩΛ κ. Αλεξίου απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του καθώς -και σύμφωνα με το νόμο- δεν δύναται να ασκεί διοίκηση από τη ζεστασιά του σπιτιού του, αντί για απαντήσεις, είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προσπάθειας συγκάλυψης και μιας ένοχης, αδιάφορης σιωπής. Ο Πρόεδρος κ. Σάπκας όχι μόνο δεν το θεωρεί ένα επείγον θέμα προς συζήτηση αλλά επίσης προσπαθεί να «σπρώξει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί».

Αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν τη σοβαρότητα παράβασης καθήκοντος από τους εμπλεκόμενους αλλά και κατάχρησης δημοσίου χρήματος μιας που καταβάλλονται μισθοί και επιδόματα που δεν έχουν αντίκρισμα, καθώς δεν εκτελούνται καθήκοντα που περιγράφονται στις σχετικές διατάξεις και ΦΕΚ για αυτές τις θέσεις. Αναρωτιέμαι ποιες ανάγκες εξυπηρετήθηκαν από μια τέτοια απόφαση και γιατί δεν υπήρξεεπίσημη αναπλήρωση ή αντικατάστασημιας που «σοβαροί ιατρικοί λόγοι»συνέτρεχαν. Από τον περασμένοΑύγουστο που κατατέθηκε το έγγραφο το ΔΣ αναμένει απαντήσεις που μέχρι τώρα ο Πρόεδρος αποφεύγει να δώσει.

Οι νόμοι και η αλήθεια είναι πάνω από τον ελιτισμό και την αλαζονεία που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή. Η «ιδιοκτησιακή» αντίληψη του κ. Σάπκα δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη της λογοδοσίας στον λαό της πόλης, που επιδεικτικά αγνοείται σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα".