Το ενδιαφέρον του κόσμου, που κατέκλυσε την αίθουσα του Θεσσαλικού θεάτρου, συγκέντρωσε η εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ, με θέμα «η τέχνη κοινωνική ανάγκη ή εμπόριο προσόντων. Με ΚΚΕ ισχυρό καίμε τα αντιλαϊκά σενάρια».

Στην εκδήλωση , μεταξύ άλλων συμμετείχαν καλλιτέχνες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, εργαζόμενοι , φοιτητές. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Κώστας Τσιάνος, σκηνοθέτης και διευθυντής για πολλά χρόνια στο Θεσσαλικό Θέατρο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Ανδρέας Φώσκολος, υποψήφιος βουλευτή Λάρισας με το ΚΚΕ, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο σε ενός λεπτού σιγή τιμώντας τα θύματα του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη. Ακολούθησε βίντεο με τίτλο «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος», μια παραγωγή του 902.gr.

Στη συνέχεια μίλησαν ο Διονύσης Τσακνής, τραγουδοποιός, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ, ο Αχιλλέας Σίμος, μουσικοπαιδαγωγός, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από εργαζόμενους στον κλάδο της Τέχνης και του Πολιτισμού και συγκεκριμένα του Θανάση Καραμπάλιου, σχεδιαστής κόμικς, Λευτέρη Γάλλου, μουσικός, πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ, Νατάσας Γιαλαμά, εικαστικός, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Βασίλη Καρμίρη, ηθοποιού.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, ενώ έγινε και παρέμβαση από τον Στράτο Φράγκου, μέλος του ΤΓ Λάρισας, τεχνικού- μηχανικού σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή δύο σύντομων βίντεο για τα νεανικά «ποτάμια» οργής που κατέκλεισαν την χώρα την περασμένη Παρασκευή .