Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η "Συμπαράταξη Λαρισαίων", σε ανακοίνωσή της, αναφέρει:

"Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ με σκοπό την προώθηση των δικαιωμάτων και την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν και περιθωριοποιούν τη γυναίκα.

Το αίτημα του γυναικείου κινήματος για ισότητα εξακολουθεί και είναι επίκαιρο όχι μόνον ως διεκδίκηση δικαιωμάτων και ευκαιριών σε σχέση με τους άνδρες, αλλά κυρίως ως αίτημα μιας κοινωνίας που της αναγνωρίζει την δυναμική παρουσία και προσφορά σε πολλαπλούς ρόλους και τομείς.

Η γυναίκα στην σύγχρονη εποχή , παρά τους αγώνες των κινημάτων που έχουν βελτιώσει αισθητά την θέση της στην κοινωνία εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με παλιά και νέα στερεότυπα στην προσπάθειά της να κατακτήσει την ισότιμη θέση της με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης .

Η ισότητα των φύλων είναι βασική αξία και θεμελιώδες δικαίωμα μιας κοινωνίας που στην σημερινή εποχή, η κατάργηση των ανισοτήτων. Ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια και στις ισότιμες ευκαιρίες ,αποτελούν το ζητούμενο για την κοινωνική συνοχή και ευημερία".