Το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας υποδέχεται στην σκηνή του την Φωτεινή Γράμψα σε έργα για βιολί και πιάνο το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 8 το απόγευμα.

Οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έργα δεξιοτεχνίας του βιολιού των συνθετών Bach, Mozart, Ysaÿe, Σκαλκώτα και Tchaikovsky.

Η Φωτεινή Γράμψα γεννήθηκε και έζησε τα μαθητικά της χρόνια στη Λάρισα. Σπούδασε και ολοκλήρωσε τις ωδειακές της σπουδές στο βιολί και στα Ανώτερα Θεωρητικά στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας με τους Ν. Ευθυμιάδης και Γ. Γράμψα αντίστοιχα. (Δίπλωμα βιολιού 2019, ‘’Άριστα και 1ο βραβείο’’ , Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, ‘’Άριστα’’)

Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο κλασικό βιολί με καθηγητές τους Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε , Τίμο Αναστασιάδη και Δ. Χανδράκη. Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές της στη Μονωδία με καθηγήτρια την υψίφωνο της λυρικής σκηνής Β. Λούστα .

Το 2022 βραβεύτηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό βιολιού Τάσος Παππάς – ΧΑΝΘ που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Το 2023 συμμετείχε ως σολίστ σε συναυλίες της ορχήστρας του Πανεπιστημίου, ενώ έχει παρουσιάσει έργα μουσικής δωματίου σε συναυλίες πολλών σεμιναρίων, παίζοντας έργα Grieg, Mendelssohn, Ysaye, Mozart, Bach κ.α. Έχει ηχογραφήσει για τις ανάγκες 3 παιδικών βιβλίων και πληθώρα soundtracks σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος masterclasses βιολιού με τους καθηγητές – σολίστ Noe Inui, Timothy Schwarz, V. Pierson, Α. Παπανικολάου, Α. Γραμματικόπουλο ,Δ. Κορμπέτη) , σεμινάρια χορωδίας (Δ. Κωνσταντάρα, Α. Κοντογεωργίου, Ν. Ευθυμιάδη, Α. Βούγιτς, Π. Τιμπόρις) σεμινάρια μουσικής δωματίου και ορχήστρας ( Δ. & Π. Δημόπουλος, Δ. Χανδράκης, Α. Γραμματικόπουλος) ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας ως βιολονίστα, χορωδός, μέλος συνόλων δωματίου και ορχήστρας. Το 2023 συμμετείχε ως μέλος της Κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης (1ο βιολί) σε τρεις παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και της Κ.Ο.Θ.

Από το 2023 διδάσκει βιολί στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας

Στο πιάνο συνοδεύει η Αντωνέλλα Πουλούλη.

Αίθουσα Λόγου και Τέχνης "Θοδωρής Χαρός" Θεοφράστου 62-64

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.