«Είναι πολύ ισχυροί οι δεσμοί που ενώνουν τη Λάρισα με την Κύπρο, δεσμοί δυνατής φιλίας, δεσμοί συνεργασίας, δεσμοί που αναπτύσσονται στη βάση της κοινής ευρωπαϊκής πορείας των χωρών μας. Και η αποψινή εκδήλωση επιβεβαιώνει τη θέληση και τη βούλησή μας για ακόμη περισσότερες δράσεις που μπορούμε να διοργανώσουμε μαζί, σε συνεργασία με τον πάντα δραστήριο Σύλλογο Κυπρίων Λάρισας», υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής Λάρισας της ΝΔ και γενική γραμματέας ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, με κεντρική ομιλήτρια την κ.Ιωάννα Χατζηκωστή, λειτουργό Marketing του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυπρίων Λάρισας, την περασμένη εβδομάδα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

   

«Τα τελευταία χρόνια, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν αντιμετωπίσει διαδοχικές κρίσεις, αλλά έμειναν όρθιες. Σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη και των δύο χωρών, αλλά και στη συνέχιση της ανοδικής πορείας των οικονομιών τους, διαδραματίζει ο τουρισμός -με τις εκτιμήσεις για φέτος, τόσο για την Κύπρο, όσο και για την Ελλάδα, να κάνουν λόγο για ακόμη μια εξαιρετική χρονιά, αναφορικά με την τουριστική κίνηση.

Γαστρονομία, οινικές διαδρομές, διαδρομές για πεζοπορία ή ποδηλατάδα στη φύση, πανέμορφες παραλίες -είναι πάρα πολλά τα δυνατά σημεία και οι ομορφιές της Μεγαλονήσου, όπως είχα την ευκαιρία, άλλωστε, να διαπιστώσω από τη θητεία μου στην Αυτοδιοίκηση και τις κοινές δράσεις, με επιχειρηματικές αποστολές, ανταλλαγή επισκέψεων, που οργανώσαμε μαζί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Καταλυτικό ρόλο στους δεσμούς φιλίας που μας ενώνουν έχει ο Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας και ο πρόεδρος, Ντίνος Αυγουστή -αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την πετυχημένη τούτη πρωτοβουλία.

Το πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης που διέπει τις σχέσεις των δύο χωρών μας βρίσκει το πιο πρόσφορο έδαφος στην ανάπτυξη τουριστικών και πολιτιστικών δράσεων. Η εντυπωσιακή αύξηση των τουριστικών μεγεθών της Κύπρου, ήδη από τους πρώτους μήνες του 2023, συνιστά ισχυρή ένδειξη για τη θετική προοπτική του φετινού καλοκαιριού -και χαίρομαι ιδιαίτερα που η Λάρισα συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια», υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ.