Σε συλλυπητήρια δήλωση της για τον θάνατο της Λαρισαίας δασκάλας Μαίρης Ν. Ράπτου, η Γενική Γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου αναφέρει τα εξής:
Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια της Μαίρης Ράπτου, της αγαπημένης δασκάλας χιλιάδων Λαρισαίων, της «Δεσποινίδος» που κατάφερε να διευθύνει με επιτυχία και με πρωτοπόρα -για την εποχή της πράγματα- τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου, συνδέοντας τα με την ποιοτική εκπαίδευση στην πόλη μας.
Υπήρξε άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στον τόπο, πιστή στα χριστιανικά ιδεώδη, μα πάνω απ΄όλα με αγάπη προς την εκπαίδευση στην οποία και αφιέρωσε τη ζωή της, δίπλα στα αγαπημένα της παιδιά, στους μαθητές της. Κέρδισε το σεβασμό όλων, αμέτρητες οι διακρίσεις που απέσπασε εντός και εκτός συνόρων.
Προσωπικά, ακόμη θυμάμαι τις συμβουλές της, όταν νοίκιασα σε ιδιόκτητο διαμέρισμα της, το πρώτο μου γραφείο ως Πολιτικό Μηχανικός για την εργατικότητα, το πείσμα, την καθαρή σκέψη και μυαλό που πρέπει να με διακρίνει στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα.
Δυστυχώς η απώλεια της ήρθε σε μία κρίσιμη περίοδο για τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου. Ελπίζω η σπουδαία παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της, να αξιοποιηθεί στο μέλλον, στο περιβάλλον που έζησε και μεγαλούργησε.
Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή της…