Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του μαστού, ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γόννων πραγματοποίησε εκδήλωση την Παρασκευή 3-11-2023 στο Μακρυχώρι.

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, οι γυναίκες ενημερώθηκαν για την πρόληψη, τη διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου του μαστού από τον γιατρό Κοτανίδη Χρήστο. Ο κος Χρήστος Κοτανίδης είναι

Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην γυναικολογική Ογκολογία, Λαπαροσκοπική Χειρουργική και Χειρουργική Μαστού, υπεύθυνος Τμήματος Γυναικολογικής Ογκολογίας του «ΙΑΣΩ» Θεσσαλίας. Η ετησία μαστογραφία μπορεί να οδηγήσει στην έγκαιρη διάγνωση. Έτσι ο καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται με επιτυχία.

Στο πλαίσιο της δράσης η Μαία του Κ.Υ. Γόννων κα Οικονόμου Τζένη ενημέρωσε για την σημασία της πρόληψης μέσω του Προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας και απευθύνεται σε γυναίκες 50 έως 69 ετών.

Ακολούθησαν βιωματικές αφηγήσεις από γυναίκες που πέρασαν από αυτή την δοκιμασία και βγήκαν νικήτριες ξεπερνώντας τον φόβο και με το να δείχνουν εμπιστοσύνη στο ειδικό γιατρό τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Διευθύντρια του Κέντρου Υγειάς Γόννων κα Κουκουτσά Κατερίνα τονίζοντας τη σημασία του προληπτικού ελέγχου. Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και ανεκτίμητη και ο σημαντικότερος τρόπος για να φροντίσει τον εαυτό της είναι η σωστή ενημέρωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Τοπικού Συμβούλιου Μακρυχωρίου κα Καραπάνου Άννα, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γυναικών Μακρυχωρίου, Πυργετού, Ραψάνης, Αιγάνης, Συκουρίου , Ελάτειας, η προϊσταμένη Κοινωνικής προστασίας Τσικλητάρη Πανωραία, καθώς και το προσωπικό των Κοινωνικών Δόμων “Βοήθεια στο Σπίτι” και των ΚΑΠΗ. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε έντυπο υλικό με στόχο την αφύπνιση των γυναικών για εξετάσεις και πρόληψη.