Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εμπειρία, είχαν οι μαθητές των Φυτωρίων και οι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Χορού, μέσω ενός μαθήματος παντομίμας που σκοπό είχε να εξηγήσει πώς χρησιμοποιείται και πώς προάγει το συγκεκριμένο είδος θεατρικής τέχνης, τη δράση σ' ένα αφηγηματικό μπαλέτο και συγκεκριμέναστην «Ωραία Κοιμωμένη».

Η παντομίμα, μορφή θεάτρου που έλκει την καταγωγή της από τα αρχαία χρόνια, είναι η εκτεταμένη χρήση τεχνικών μίμησης για την αφήγηση μιας ιστορίας.

Ο καλλιτέχνης της παντομίμας αφηγείται μια ιστορία χωρίς να χρησιμοποιεί λόγια, αλλά με χειρονομίες και μορφασμούς, μέσω της «εκφραστικής συμπεριφοράς» του σώματος που προσπαθεί να επικοινωνήσει και να συγχρονιστεί με τον θεατή.

Είναι η τέχνη που μεταφράζει και αποδίδει με τον αμεσότερο τρόπο τα συναισθήματά μας και τις παρορμήσεις μας.

Ο μεγάλος Γάλλος μίμος Μαρσέλ Μαρσό την χαρακτήρισε ως την «τέχνη της σιωπής».

Με σκοπό λοιπόν να αποκωδικοποιήσουν τη «χειρονομία» σε ένα εμβληματικό και πολύ αγαπημένο μπαλέτο, την «Ωραία Κοιμωμένη», οι καθηγήτριες της Ανώτερης Σχολής Χορού και της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Νικολέτα Μπατζαλέξη και Κατερίνα Μπούτου, δίδαξαν ένα απόσπασμα από το συγκεκριμένο μπαλέτο, που πρωταγωνιστεί η μάγισσα Carabosse και τα παιδιά κλήθηκαν να αναπαράγουν χορευτικά, με τη χρήση της παντομίμας έναν ζωηρό και συνάμα λυρικό διάλογο:

Carabosse: Καλησπέρα!

Queen: Καλησπέρα!

Carabosse: Εσύ έχεις ξεχάσει να με καλέσεις…

Queen: Δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτό…

Carabosse: Τότε ποιος έχει;

Queen: Αυτός…

Carabosse: Εδώ είναι η μικρή Aurora…Είναι θεϊκά όμορφη…Έχει τόσο όμορφο πρόσωπο…

Αλλά μια μέρα το αδράχτι θα την τρυπήσει και το δηλητήριο θα απλωθεί σε όλο της το σώμα και θα πεθάνει…

Εσύ είσαι η νεράιδα της απαλότητας…

Εσύ είσαι η νεράιδα της ζωηράδας..

Και εγώ θα χορεύω εδώ…