Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναφέρει τα εξής:  

"Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 από τον  αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, μαθητή της Γ’ Γυμνασίου πυροδότησε τη μεγαλύτερη και πιο μαζική εξέγερση στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Ο Δεκέμβρης του 2008 αποτελεί σημείο τομής για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ήταν η αφορμή να εξεγερθεί η νέα γενιά απέναντι στην αστυνομοκρατία και την καταπίεση. Σε ένα πολιτικό περιβάλλον με βαθιά κοινωνική και πολιτική κρίση.

Η νέα γενιά κατέκλεισε τους δρόμους, καθώς ασφυκτιούσε σε ένα εντατικοποιημένο σχολείο, έβλεπε την προοπτική της να διαλύεται ,με το φάντασμα της ανεργίας, της επισφάλειας και της εργασιακής εκμετάλλευσης  να την απειλεί.

Η αστυνομική αυθαιρεσία ,οι ανισότητες, η στοχοποίηση της νεολαίας συνεχίζουν να ενθαρρύνονται από την σημερινή κυβέρνηση. Η κρατική βία ανεξέλεγκτη συνεχίζει το έργο της, απέναντι σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από τις κυβερνητικές  πολιτικές της φτωχοποίησης και  αγωνίζεται για επιβίωση.          

Οραματιζόμαστε μια κοινωνία δημοκρατική και ασφαλή για όλες και όλους. Μια χώρα όπου δε θα δολοφονούνται άνθρωποι στους δρόμους, όπου οι μειονότητες δε θα αντιμετωπίζονται με τρόπο βάναυσο, αλλά θα έχουν ίδια δικαιώματα με όλους.

Για αυτήν την κοινωνία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. καλεί τα μέλη και τους φίλους, να πάρουν μέρος μαζικά την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στην Συγκέντρωση-Πορεία στις 6μ.μ.  στην Πλατεία Ταχυδρομείου".