Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας συμμετείχε στη δράση «Κατασκήνωση στην Πόλη μου» που υλοποίησε ο Δήμος Λαρισαίων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας τα μονοπάτια των αγωνιστών», οργανώνοντας περιηγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης για τους μικρούς κατασκηνωτές.

Το Μουσείο υποδέχτηκε τους εξερευνητές των κατασκηνωτικών δομών του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου Δημοτικού Σχολείου και εκπαιδευτικών δομών της πόλης, του ΚΔΑΠ Αγίου Κωνσταντίνου - 33ο νηπιαγωγείο.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης Θεσσαλίας, από την ύστερη περίοδο της Οθωμανικής κατάκτησης (19ος αιώνας) ως την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι μικροί εξερευνητές αποτέλεσαν ενεργό κομμάτι της αφήγησης, κάνοντας ερωτήσεις και με την απαραίτητη καθοδήγηση, μέσα από το φωτογραφικό υλικό και το διαδραστικό περιβάλλον, κατανόησαν τη σημασία εννοιών, όπως «Ελευθερία», «Αλληλεγγύη», «Αξιοπρέπεια» και «Δημοκρατία».

Η νέα γενιά εξοικειώθηκε με τη σύγχρονη τοπική ιστορία, ενεργοποιώντας την κριτική της σκέψη, αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της Αντίστασης στην έκβαση του πολέμου, αναζητώντας ομοιότητες και διαφορές στο παρελθόν με το παρόν.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ζωγραφική δραστηριότητα. Το Μουσείο μέσω των προγραμμάτων του, περνά φιλειρηνικά και αγωνιστικά μηνύματα.

Η ξενάγηση έγινε από τον υπεύθυνο λειτουργίας, ιστορικό, Βαγγέλη Ρεμπάπη.