Για άλλη μια χρονιά ο πολυχώρος κόμικς της Λάρισας Project Ιππόκαμπος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών «ΕΤουΚου» και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν το 5o LACOMICS FESTIVAL στον Μύλο του Παππά, από την Παρασκευή 26 Μαΐου έως την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023.

Θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι το Διάστημα και ο τίτλος της «Trak Ters», αναγραμματισμός της σειράς «Star Trek», συνδυάζει χιουμοριστικά το κεντρικό θέμα και τον αγροτικό χαρακτήρα του τόπου.

Θα φιλοξενηθούν ομιλίες για τα κόμικς, την τυπογραφία, το animation και την ιστορία τους, εργαστήρια εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών και προβολές animation από το Thessaloniki Animation Festival.

Ακόμη, από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Μαΐου δημιουργοί κόμικς από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τα κόμικς και την τέχνη τους, ενώ από τη Δευτέρα 29 Μαΐου και μέχρι το τέλος της διοργάνωσης θα κάνουν το ίδιο ντόπιοι δημιουργοί.

Να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ περιλαμβάνει στο Artists Alley του, αποκλειστικά ανεξάρτητους καλλιτέχνες και όχι εκδοτικούς οίκους, δίνοντας βήμα σε δημιουργούς κόμικς που διακινούν την τέχνη τους μόνοι τους. Ειδική προώθηση κάνει και στην τοπική δημιουργία, συγκεντρώνοντας τους ντόπιους δημιουργούς, Λαρισαίους και γενικά Θεσσαλούς, στο bazaar των Local artists.

Στον αύλειο χώρο θα γίνονται παιδικά εργαστήρια, δράσεις με graffiti, το φεστιβάλ sticker art «Stick ‘em all», συναυλίες και dj sets.

Στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται εκθέσεις, με κεντρική την έκθεση έργων αναφορικά με το κεντρικό θέμα «Trak Ters». Επίσης, θα πραγματοποιηθούν οι εκθέσεις «LiteraComics – Η Λογοτεχνία στην 9η Τέχνη» και «Fumetti Dal Mare – Κόμικς Από Τη Θάλασσα», που πραγματοποίησε το Comicdom το περασμένο φθινόπωρο στη Αθήνα και έκθεση πρωτότυπων σελίδων του Αποστόλη Ιωάννου από το κόμικς του «Το Χωριό».

Βασικός στόχος του φεστιβάλ είναι η προώθηση των κόμικς και η στήριξη της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης στην περιοχή.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.