Σε ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

«Tο άνοιγμα των σχολείων και η παράλληλη έξαρση του covid, της γρίπης και άλλων ιώσεων προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους γονείς, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των νοσοκομείων και τις ατελείωτες ώρες αναμονής στις Παιδιατρικές Κλινικές.

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αναλώθηκε σε «ανέξοδες λύσεις» πετώντας την «μπάλα στην εξέδρα» με μοναδικό γνώμονα την «ατομική ευθύνη», με συστάσεις για ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία εν μέσω ψύχους και αποφυγή του συνωστισμού.

Ιδιαίτερα στην πολύπαθη περιοχή μας οι όροι διεξαγωγής του μαθήματος σε αρκετά σχολεία είναι έτσι κι αλλιώς απαράδεκτοι. Χαρακτηριστικά απαράδεκτες συνθήκες υπάρχουν σε πολλά σχολεία που ακόμα έχουν κοντέινερ επιφάνειας 25 τμ αντί για αίθουσες. Δυσκολία να εφαρμοστούν τα μέτρα του υπουργείου υπάρχει σε σχολεία με αίθουσες που αερίζονται από φεγγίτες, σε αποθήκες που μετατράπηκαν σε αίθουσες, σε αίθουσες που βρίσκονται κάτω από κλιμακοστάσια κλπ.

Ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανά τμήμα που προβλέπει ο νόμος με 28 παιδιά στην Α’ βάθμια εκπαίδευση και 30 παιδιά στην Β’ βάθμια εκπαίδευση επιτείνει το πρόβλημα.

Ώς Ένωση Γονέων Λάρισας απαιτούμε:

-Χορήγηση δωρεάν Covid rapid test για όλους τους μαθητές

-να μην προσμετρηθεί καμία απουσία σε κανέναν μαθητή που νοσεί από covid, γρίπη κλπ

-να εξασφαλιστεί άδεια στους γονείς των μαθητών που θα νοσούν

-αραίωση των μαθητών με 15 μαθητές ανά Τμήμα

-στελέχωση των Παιδιατρικών Κλινικών με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».