Την Γυμνάστρια Γιάννα Ζαρκατζιά - Γρυπάρη που κατέρχεται υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Λάρισας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», που έχει σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο και  αγωνίζεται με έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες για μια Περιφέρεια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

 Η Γιάννα Ζαρκατζιά γεννήθηκε και  μεγάλωσε στη Λάρισα. Κατάγεται από τη Σπηλιά Κισσάβου. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Ρυθμική Γυμναστική και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας στη Δημιουργική Γραφή και Εκπαίδευση (Master's of Art's Creative Writing). Υπήρξε αθλήτρια στίβου στον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας και συνεχίζει να παίρνει μέρος σε αγώνες στίβου στην κατηγορία των βετεράνων. Εργάστηκε ως προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής σε συλλόγους στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα  και είναι Εθνικός Κριτής στη Ρυθμική Γυμναστική. Μαζί με το σύζυγό της Θωμά Γρυπάρη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, ίδρυσαν το 1990, τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Λάρισας, καλλιεργώντας ως σήμερα σε επίπεδο πρωταθλητισμού τα αθλήματα της Ενόργανης και της Ρυθμικής Γυμναστικής. Από το 1992 διδάσκει στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, στο Δημοτικό σχολείο το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και στο Νηπιαγωγείο την Κινητική Αγωγή.

Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και το ΤΕΦΑΑ του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκπαιδεύοντας γυμναστές και νηπιαγωγούς. Συμμετέχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις, εισηγήσεις και δημοσιεύσεις εργασιών και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων. Είναι  μητέρα δύο παιδιών, της Γεωργίας, νηπιαγωγού και τελειόφοιτης του ΤΕΦΑΑ και της Ελίνας, θεατρολόγου. Από το 2017 είναι  εθελόντρια στο Μake a wish Λάρισας.