Τα σωματεία των παραγωγών και των πωλητών Λαϊκών Αγορών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας δέχθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους οι πωλητές και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επαγγελματικής βιωσιμότητας κυρίως λόγω των φορολογικών διατάξεων (τεκμαρτό εισόδημα, υψηλός ΦΠΑ, ηλεκτρονικά δελτία αποστολής κλπ).

Σύμφωνα με τους ίδιους το φορολογικό περιβάλλον θα οδηγήσει αρκετούς από τους πωλητές και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών εκτός επαγγέλματος και για το λόγο αυτό ζήτησαν από τον περιφερειάρχη να προωθήσει στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια τα αιτήματα του κλάδου τους. ​

Ζητούν να ισχύσει διαφορετικό καθεστώς για τους παραγωγούς και τους πωλητές της Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν πληγεί από τον Daniel και πλέον το επαγγελματικό τους μέλλον κρίνεται αβέβαιο.

Από τη πλευρά του ο κ. Κουρέτας αφού συζήτησε μαζί τους διεξοδικά όλα τα προβλήματα του κλάδου, δεσμεύτηκε να διεκδικήσει ειδικό καθεστώς για τους παραγωγούς και τους πωλητές της Θεσσαλίας, συμμεριζόμενος τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν μετά τις πρόσφατες πλημμύρες