Το kosmoslarissa.gr μίλησε με την Ζέτη Φίτσιου, την Λαρισαία συγγραφέα του πρωτότυπου μιούζικαλ τσέπης, που εμπνέεται από τον παραλογισμό της ελληνικής πραγματικότητας και έρχεται στην Λάρισα με δύο παραστάσεις, αύριο Τρίτη 23 Απριλίου. Το "Μίξερ", είναι σε σκηνοθεσία του Κώστα Σιλβέστρου, μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και με τις ερμηνείες των Αλέξανδρου Σιάτρα και Έλενας Χαραλαμπούδη.

  1. «Μίξερ». Τι θα παρακολουθήσουμε στην παράσταση που έρχεται και στην πόλη μας, την Λάρισα; 

Η ιστορία του «Μίξερ» αναφέρεται σε ένα νέο ηθοποιό, ο οποίος μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να ανεβάσει τον «Άμλετ» λόγω χαμηλού budget, αποφασίζει να δημιουργήσει ένα δικό του έργο με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη, που από απλώς πορτιέρης γίνεται πρωθυπουργός της χώρας. Την ημέρα της ορκωμοσίας του συναντά την Αλέκα, μια ορκισμένη επαναστάτρια η οποία θα του αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα. Θα ψάξει να την βρει παντού, περνώντας από ποικίλες καταστάσεις της ελληνικής πραγματικότητας. Και τότε θα πέσει στα λάθη ενός συστήματος που ο ίδιος υπηρετεί. Όλα αυτά συμβαίνουν με μεγάλη δόση χιούμορ και ανατροπής.

 

  1. Πόσο κοντά στην σύγχρονή ελληνική πραγματικότητα είναι η παράσταση αυτή;  

Είναι μία παράσταση που περνώντας από διάφορες καταστάσεις της ελληνικής πραγματικότητας φωτίζει τον παραλογισμό που βιώνουμε καθημερινά με έναν τρόπο κωμικό και καυστικό. Οι χαρακτήρες που βλέπουμε σε αυτό το έργο, είναι οι άνθρωποι που συναντάμε γύρω μας, είμαστε εμείς.

 

  1. Γιατί χρησιμοποιείτε δεκαπεντασύλλαβο στίχο και εκδοχή τσέπης για δύο ηθοποιούς; Πώς προέκυψε η ιδέα; 

Ο δεκαπεντασύλλαβος έχει από τη φύση του κάτι το παιδικό, εκφραστικά χαρακτηρίζεται από μια αθωότητα, από την άλλη όμως μέσα από αυτή την αθωότητα μπορείς να πεις τα πιο αιχμηρά και σκληρά πράγματα. Αυτή η αντίθεση έχει για εμένα μεγάλο ενδιαφέρον. Η εκδοχή τσέπης προέκυψε από τη διάρκεια της παράστασης η οποία είναι μόλις μια ώρα και δέκα λεπτά.

 

  1. Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στον θεατή φεύγοντας από την παράσταση «Μίξερ»; 

Αυτό που μας ενδιαφέρει, όσοι ασχοληθήκαμε με τη δημιουργία αυτής της παράστασης, είναι να έρθει ο κόσμος και να περάσει καλά με έναν τρόπο λυτρωτικό για εκείνον. Να ψυχαγωγηθεί και να ενωθεί με τη θετική πλευρά του ανθρώπου που ζει σε αυτή τη χώρα. Είναι ένα μικρό γλέντι που στήνεται επί σκηνής και καλούμε τον θεατή να γίνει μέρος του.

 

  1. Πώς ξεκινήσατε να γράφετε θεατρικά έργα; 

Ξεκίνησα εντελώς τυχαία. Ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα ασχοληθώ με την γραφή. Τελειώνοντας το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, είχα την εντύπωση ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός. Πολύ γρήγορα όμως κατάλαβα ότι δε με ενδιέφερε η υποκριτική. Ήξερα όμως ότι το θέατρο μου άρεσε. Και έτσι, εντελώς τυχαία, ξεκίνησα να γράφω θεατρικά έργα, και το ένα έφερε το άλλο.

 

  1. Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; 

Το καλοκαίρι συνεχίζουμε με περιοδεία του Μίξερ σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, και από το φθινόπωρο η παράσταση ξανανεβαίνει στην Αθήνα, στο Μικρό Γκλόρια. Επίσης, ολοκληρώνω σύντομα τη σειρά ντοκιμαντέρ «Κέλυφος» στην οποία έχω κάνει την παραγωγή και γράφω το σενάριο.