Σε μήνυμα του αναπληρωτή διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Ν. Ζέρβα, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, αναφέρονται τα εξής: Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες

"Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Θυμόμαστε και τιμούμε το Έπος του 1940 με αφετηρία του το σθεναρό ‘’ΟΧΙ’’ , ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου του 1940, στη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία, που απαίτησαν να μας υποτάξουν. Τα μεγέθη άνισα φαινομενικά.

Ωστόσο, οι Έλληνες, αντάξιοι της Ιστορίας μας, με πίστη στο Θεό και στα Πεπρωμένα της φυλής, με μπολιασμένη στο αίμα μας την έννοια της ελευθερίας και της δημοκρατίας εναντιωθήκαμε στην αυθαίρετη καταπάτηση των εδαφών μας, αμυνόμενοι υπέρ βωμών και εστιών, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση στην εκτέλεση του υψίστου προς την πατρίδα καθήκοντος.

Αντισταθήκαμε στο φασισμό και το ναζισμό και, πληρώνοντας βαρύ τίμημα, γράψαμε για άλλη μια φορά μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορική μας πορεία.

Γιατί στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, δεν χωρά οποιαδήποτε μορφή ολοκληρωτισμού με οποιονδήποτε μανδύα κι αν καμουφλάρεται, όπως δεν χωρά και καμιά απειλή κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και της ελευθερίας μας.

Έτσι πορευόμαστε μέσα στους αιώνες. Η ελπίδα για συνέχεια έρχεται από τη νέα γενιά την οποία έχουμε υποχρέωση να της παράσχουμε ολοκληρωμένη παιδεία με αξίες και ιδανικά, ελεύθερο και κριτικό πνεύμα και δημοκρατική συνείδηση.

Με αυτά οπλισμένοι/ες οι νέοι και οι νέες μας μπορούν να διασφαλίσουν τις συνθήκες για έναν καλύτερο κόσμο ειρηνικό και δίκαιο και, αν χρειαστεί, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να το ξεπεράσουν ακόμη, όπως και οι πρόγονοί μας.

Χρόνια Πολλά!"