Δεκάδες Λαρισαίες συμμετείχαν στη δράση του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας “Ένα φυλαχτό για καλό σκοπό”, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών της περιοχής μας.

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο του Μουσείου, διοργάνωσαν το βιωματικό εργαστήριο κατασκευής περιλαίμιων κοσμημάτων με φυλακτικό και αποτροπαϊκό χαρακτήρα, όπως ακριβώς γινόταν στην παράδοση.

“Μπορούμε να εκφραστούμε δημιουργικά και ταυτόχρονα να συνδράμουμε στη συγκέντρωση βοήθειας για τους πληγέντες από τις πλημμύρες” τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Μουσείου, Πάνος Σάπκας.

“Άλλωστε, ο πολιτισμός και η αλληλεγγύη είναι έννοιες ταυτόσημες”, επισήμανε.

Με υλικά που διέθεσε το Μουσείο, όπως υφάσματα, χάντρες, φλουριά, σύμβολα φυλακτικά και με παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές, οι συμμετέχουσες δημιούργησαν το δικό τους φυλακτό, το οποίο πήραν μαζί τους και μπορούν να το φορούν ή να το κρεμάσουν όπου επιθυμούν.

Κατευθύνσεις και συμβουλές έδωσε η κ. Μαριάννα Κολτσιδοπούλου, που ασχολείται ερασιτεχνικά με την κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος, μαζί με μέλη του Συλλόγου.