Στις Φυλακές Λάρισας αναμένεται να οδηγηθεί ο 67χρονος επιχειρηματίας από τη Μαγνησία, ο οποίος χθες -με οριακή πλειοψηφία- κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Συγγενικά του πρόσωπα ακούγοντας την ποινή ξέσπασαν σε λυγμούς, ενώ, αντίθετα, συγγενείς της μπαλαρίνας έκαναν λόγο για ηθική δικαίωση.

Ο 67χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με το ΜΟΕ Λάρισας να αποδέχεται πως αυτός είναι ο άνθρωπος που δολοφόνησε την ευκατάστατη μπαλαρίνα, Μαριέτα Κοντούλη, η οποία από τον Οκτώβριο του 2002 και σε ηλικία 70 ετών έχει εξαφανιστεί από την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Ο 67χρονος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία, καθώς 3 ένορκοι μειοψήφησαν προτείνοντας να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Το ΜΟΕ έκανε αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης και αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο, ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη και για τη μη εύλογη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου, καθώς η υπόθεση τελεσιδίκησε χθες, 21 χρόνια από την εξαφάνιση της μπαλαρίνας.

Έτσι, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, επίσης κατά πλειοψηφία, καθώς δύο ένορκοι πρότειναν ποινή φυλάκισης 5 ετών, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη Φυλακή.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)