Συνεχίζονται οι προβολές στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 στις 19:00 και στις 21:30, με το δραματικό θρίλερ “Εύκολος Στόχος” του Ζαν-Πολ Σαλομέ.

Η αληθινή ιστορία της επικεφαλής συνδικαλιστικής εκπροσώπου μιας γαλλικής πολυεθνικής πυρηνικής ενέργειας που γίνεται πληροφοριοδότης, καταγγέλλοντας με κίνδυνο της ζωής της άκρως απόρρητες συμφωνίες που συγκλόνισαν τον κόσμο.

Μόνη εναντίον όλων, πολεμά με νύχια και με δόντια για να φέρει στο φως το σκάνδαλο και να υπερασπιστεί περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας. Η ζωή της ανατρέπεται όταν δέχεται βίαιη επίθεση στο σπίτι της, ενώ νέα στοιχεία δημιουργούν αμφιβολίες στο μυαλό των ανακριτών. Από θύμα, γίνεται ύποπτη.

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του 2019 της ερευνήτριας δημοσιογράφου Κάρολιν Μισέλ- Αγκίρε, το φιλμ του Ζαν-Πολ Σαλομέ αποτελεί μια πιστή καταγραφή όλων όσων οδήγησαν στο ξεσκέπασμα ενός εκ των μεγαλύτερων πολιτικών σκανδάλων στην Γαλλία, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, ρίχνοντας παράλληλα φως στον τρόπο με τον οποίο η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης Μορίν Κερνέ, διαχειρίστηκε με δύναμη και γενναιότητα όλα όσα της συνέβησαν.

Βραβείο Κοινού στο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ της Ελλάδας.

Γαλλία – Γερμανία, 2023/ Δραματικό θρίλερ/ Διάρκεια:122΄/ σκηνοθεσία Ζαν-Πολ Σαλομέ, με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Γκρέγκορι Καντεμπουά, Αντρέα Μπεσκόν, Ιβάν Ατάλ, Μπενουυά Μιζιμέλ, Μαρίνα Φόις

Γενική είσοδος 4 ευρώ