Οι πλημμύρες δεν κάνουν διακρίσεις και το νερό που σκέπασε τη Θεσσαλία στις 5 Σεπτεμβρίου «έπνιξε» μέχρι και σπίτια «λαμπερών αστέρων» όπως του Ευθύμη Ρεντζιά στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, που επί 48 ώρες ο πρώην διεθνής παίκτης των Φιλαδέλφεια 76ερς έμεινε εγκλωβισμένος και βγήκε με βάρκες της ΕΜΑΚ. …Το υπόγειο γέμισε αμέσως από νερό και το πρώτο σοκ ήταν που έβλεπα τις αναμνήσεις μου να «πνίγονται». Μετάλλια, φανέλες από το ΝΒΑ και ομάδων της Ευρώπης που φόρεσα, σκληροί δίσκοι υπολογιστών, δημοσιεύματα εφημερίδων, όλα βρέθηκαν σύντομα κάτω από το νερό. Δεν χρειάστηκε παρά να περάσει μόλις μία ώρα για να διαπιστώσω ότι εκτός από τις αναμνήσεις μου κινδύνευε η ίδια μου η ζωή…
Ήμουνα μέσα στο σπίτι, η ύδρευση και το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκαν ενώ η στάθμη του νερού έξω ανέβαινε. Φωνές απόγνωσης ακουγόταν σε όλη τη γειτονιά, προσευχόμουν να σταματήσει, κάποια στιγμή σταμάτησε, όλοι ανακουφιστήκαμε.
Παρατηρούσα στην αυλή το νερό να πνίγει τα δυο αυτοκίνητα της οικογένειες και σκεφτόμουνα πόσο αστείο είναι να μαλώνουμε για μια γρατσουνιά στο αμάξι.
Τελικά μας έβγαλε η ΕΜΑΚ 48 ώρες μετά με βάρκες …

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Σωτήρη Κέλλα, Ελευθερία)