Σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, αλλά και αυτοδιοικητικούς απ’ όλη τη χώρα είχε τη Δευτέρα στο Βόλο, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Στο συνέδριο παρέστησαν και τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την αυτοδιοίκηση κ. Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Βασικά αντικείμενα συζήτησης εν μέσω ενεργειακής κρίσης είναι τα οικονομικά των ΟΤΑ, αλλά και οι συνέπειες στη λειτουργία των δήμων, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της αυτοδιοίκησης.

«Το συνέδριο της ΚΕΔΕ έρχεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και μας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα που αφορούν καθ’ αυτού τη βιωσιμότητα της αυτοδιοίκησης, άρα την ίδια την κοινωνία. Είναι η κατάλληλη στιγμή να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία βιώσιμης ανάπτυξης σε συνεργασία με την πολιτεία, με συνέργειες και περισσότερη θεσμική ευελιξία απέναντί μας» τόνισε ο κ. Εσκίογλου.