Tον τραυματισμό ενός 30χρονου σε εργατικό ατύχημα καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας.

Αναλυτικά: 

«Συνάδερφοι-ες εκ μέρους της διοίκησης του σωματείου θα θέλαμε να καταγγείλουμε ένα ακόμα εργατικό ατύχημα που έγινε την Πέμπτη 17/8/2023 από την εταιρεία εργολαβική Μεταλλικές Κατασκευές ε.ε. που δραστηριοποιείται στην Λάρισα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμπελώνα, που ο 30χρόνος συνάδερφος εν ώρας χτύπησε από μεταλλικό αντικείμενο που του τσάκισε στην κυριολεξία την σπονδυλική στήλη του συνάδερφου από την έλλειψη μέτρων προστασίας.

Άλλος ένας εργάτης σακατεμένος από την πολιτική κυβερνήσεων, κράτους και εργοδοσίας που μπροστά στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζουν ζωές εργατών, γιατί όλοι αυτοί λογιάζουν ως κόστος τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Οι ζωές ή τα κέρδη τους

Για αυτό χρειάζεται οργάνωση ,στο σωματείο, των εργαζομένων που μέσα από τον αγώνα μπορούν να κατακτηθούν καλύτερες συνθήκες εργασίας σύγχρονες για να μην μετρήσουμε άλλους νεκρούς και σακατεμένους.

Απαιτούμε:

Επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε εργοστάσιο και βιοτεχνία

Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

Πρόσληψη δυναμικού στην Επιθεώρηση Εργασίας για πιο συστηματικούς ελέγχους».