Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα συνέβη την Παρασκευή σε εργοστάσιο της Λάρισας.

Σύμφωνα με την Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου νομού Λάρισας, εργάτης χτύπησε βαριά το χέρι του στο μηχάνημα του κουρμπαδόρου εν ώρα εργασίας, όπου το μηχάνημα ήταν ρυθμισμένο να σταματήσει στις 150 μοίρες και λόγω μη συντήρησης και προβλήματος του μηχανήματος δεν σταμάτησε και του τσάκισε τα χέρια.

Η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου έκανε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας για να δηλωθεί το εργατικό ατύχημα όπως και για την μη συντήρηση των μηχανημάτων.

Ταυτόχρονα σε ανακοίνωση της σημειώνει: «Όλα αυτά τα εργατικά "ατυχήματα" είναι ο προάγγελος για ακόμα ένα θανατηφόρο έγκλημα όπως έγινε πριν λίγα χρόνια. Η εργοδοσία παρόλα αυτά δεν έχει πάρει κανένα μέτρο. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βγαίνει η παραγωγή, με οποιονδήποτε τρόπο, πατώντας πάνω και σε πτώματα εργατών».

Σημειώνει ότι «η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο των εργαζόμενων μέσα από το Σωματείο τους, διεκδικώντας να μπουν μπροστά οι ανάγκες τους και όχι τα κέρδη των εργοδοτών».

Η Ένωση απαιτεί άμεση συντήρηση όλων των μηχανημάτων, χορήγηση όλων των αναγκαίων ΜΑΠ, άμεση στελέχωση τις Επιθεώρησης Εργασίας, άμεση στελέχωση και του τμήματος συντήρησης.

Με πληροφορίες από 902.gr