Νέα έργα υποδομής που θα συνδέσουν κτηνοτροφικές μονάδες με το περιφερειακό και δημοτικό οδικό δίκτυο στην επαρχία Φαρσάλων, θα υλοποιήσει ο Δήμος μετά από την έγκριση χρηματοδότησης ύψος 450.000 ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο που στοχεύει στη βελτίωση της οδικής σύνδεσης κτηνοτροφικών μονάδων της επαρχίας μας με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Έργο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, αλλά και την βελτίωση της προσβασιμότητας για το σύνολο των πολιτών που έχουν τις περιουσίες τους στην περιοχή ή θέλουν να την προσπελάσουν» τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Τα έργα αφορούν βελτίωση της λειτουργικότητας και την ασφαλτόστρωση τριών υφιστάμενων αγροτικών οδών εντός αναδασμού, οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των Τ.Κ. Βαμβακούς, ΜεγάλουΕυυδρίου και Φαρσάλων.

Οι μελετούμενες οδοί διατρέχουν τις προαναφερθείσες περιοχές της επαρχίας και ενώνονται με τις εγκάρσιες αγροτικές οδούς, εξασφαλίζοντας τη μεταξύ τους οδική σύνδεση, την προσπέλαση και την προσβασιμότητα του πληθυσμού της περιοχής από και προς τις αγροτικές τους ιδιοκτησίες, αλλά και την οδική σύνδεση με την εθνική οδό Λαμίας - Λάρισας όσο και των γύρω οικισμών για τη μεταφορά γεωργικών προϊόντων κ.α.

Ειδικότερα, σκοπός του εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων αγροτικών οδών είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας από και προς υφιστάμενες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι οδοί θα ακολουθήσουν την υφιστάμενη χάραξη, η οποία θεωρείται ικανοποιητική οριζοντιογραφικά και οι επεμβάσεις θα είναι ήπιες, προκειμένου να μην τραυματιστεί το περιβάλλον, αλλά και να μη θιγούν οι παρόδιες ιδιοκτησίες.

Οι μελετούμενες οδοί θα κατασκευαστούν σε όρυγμα, μετά την εκτέλεση των απαραίτητων εκσκαφών. Ακόμη, προβλέπεται η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση του οδικού έργου.