Σε επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Αθανασίου Νασιακοπούλου προς το Διοικητή ΕΛΓΑ για την άμεση απόσυρση της καταβολής τελών εκτίμησης, αναφέρονται τα εξής:  

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Όλοι η Ελλάδα παρακολουθεί ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που πλήττει βάναυσα κυρίως την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι περισσότεροι Δήμοι μας επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία η οποία ακόμη συνεχίζεται, αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας  ανυπολόγιστες ζημιές σε περιουσίες.

Οι απολογισμοί των καταστροφών που προκλήθηκαν είναι τραγικοί. Υπάρχουν Δήμοι οι οποίοι κυριολεκτικά είναι στο όριο της εξαφάνισης. Αγροτικές καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, αγροτικές υποδομές, δίκτυα ύδρευσης κ.α. έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και οι προβλέψεις για μελλοντική αποκατάστασή των είναι δυσοίωνες.

Μπροστά σε αυτή τη βιβλική καταστροφή,  παρακαλούμε θερμά να αποσύρετε άμεσα το τέλος εκτίμησης από τους υπόχρεους στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ζημιάς λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προσπαθούν κυριολεκτικά να επιβιώσουν και να περισώσουν ότι τους έχει απομείνει από την περιουσία τους.

κ. Διοικητά είμαι απολύτως βέβαιος ότι κατανοείται πλήρως την τραγικότητα της κατάστασης και ότι θα ενεργήσετε τάχιστα ώστε οι  πληγέντες συμπολίτες μας να απαλλαγούν της υποχρέωσης καταβολής τελών εκτίμησης.