Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Διοικητής της  5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κος Φώτης Σερέτης  στα Νοσοκομεία της πόλης μας. Συγκεκριμένα ο Διοικητής  συναντήθηκε με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ.Δ.Κατσικονούρη και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας  κ. Γ. Βλαχάκη, με τους Διευθυντές  τμημάτων καθώς και με τους Διευθυντές της Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Διοικητικής Υπηρεσίας του κάθε Νοσοκομείου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του για την πορεία της υγείας των νοσηλευόμενων τραυματιών από το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς επίσης και η συζήτηση σχετικά με την εξέλιξη των νέων προκηρυγμένων θέσεων ιατρών ΕΣΥ  για τα δύο Νοσοκομεία.

Αξίζει να τονισθεί ότι μετά την δημοσίευση της εγκριτικής απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας καςΓκάγκα για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ,  εκδόθηκε ηπροκήρυξηγια την κάλυψη δεκατριών (13) θέσεων για το  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και άλλων δεκατριών (13) θέσεων για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Επιπλέον έγινε αναφορά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών κατάρτισης του  συστήματος DRG’sγια το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στην εξέλιξη των αντίστοιχων διαδικασιών για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Τελειώνοντας ο Διοικητής κος Σερέτης ευχαρίστησε το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό των δύο (2) Νοσοκομείων για την συνδρομή του στη άψογη διαχείριση των τραυματιών του τραγικού δυστυχήματος και στην αντιμετώπιση όλων των περιστατικών που χρειάσθηκαν υποστήριξη, περίθαλψη και νοσηλεία, ενώ ευχαρίστησε και τις Διοικήσεις των δύο (2) Νοσοκομείων για τον άψογο συντονισμό και τη μεταξύ τους συνεργασία.