Το 9ο Γυμνάσιο Λάρισας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus + με κωδικό αριθμό 2021-1-BG01-KA220-SCH-000032763 και τίτλο «SAVE 4 WASTE», υποδέχτηκε και φιλοξένησε από τις 3 έως 5 Αυγούστου εκπαιδευτικούς από τα σχολεία: “St Cyril and Methodius”(KOCHANI-NORTH MACEDONIA) και “Prof.Ivan Batacliev”(BULGARIA).

Σκοπός του προγράμματος ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου στην διαχείριση και εξοικονόμηση οικιακών αποβλήτων (τροφίμων), η ενημέρωση και εξάσκηση ομάδας μαθητών στο θέμα, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των μαθητών στην απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης και συμπεριφοράς, έτσι ώστε ως μελλοντικοί ενήλικοι να αποκτήσουν την ιδιότητα του ενεργού Ευρωπαίου Πολίτη.

Οι ομάδες και των τριών χωρών αντάλλαξαν εμπειρίες από τις επιμορφωτικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν και από το θεωρητικό πλαίσιο προγράμματος «SAVE 4 WASTE», όπως διαχείριση απορριμμάτων τροφίμων, πρακτικές μέθοδοι κομποστοποίησης και καλλιέργειας έξυπνων φυτών, κυκλική οικονομία, περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις του θέματος της σπατάλης τροφίμων Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά.

Mε τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εργασιών του προγράμματος και προγραμματίστηκαν οι τελικές δράσεις του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των εκπαιδευτικών στη Λάρισα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και ξεναγήσεις στη Λάρισα (Αρχαίο θέατρο, ιστορικό κέντρο).

Οι εκπαιδευτικοί αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας και την Ελληνική φιλοξενία, αποχαιρετώντας με συγκίνηση τους Έλληνες συναδέλφους τους.