Το Επιμελητήριο Λάρισας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνουν, στις 30/11/2023, ημερίδα με θέμα την Ευρωπαϊκή Στρατηγική “Παγκόσμιας Πύλης” -Global Gateway.

Πρόκειται για στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση έξυπνων, καθαρών και ασφαλών συνδέσεων στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, της ενέργειας, των μεταφορών καθώς και την ενίσχυση των συστημάτων υγείας, εκπαίδευσης και έρευνας σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της στρατηγικής Global Gateway αναμένεται να κινητοποιηθούν επενδύσεις, για έργα υποδομών, έως και € 300 δισ.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες που αναδύονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην υλοποίηση των έργων.

Οι βασικοί τομείς που καλύπτει η στρατηγική είναι: κλίμα και ενέργεια, μεταφορές, υγεία, ψηφιακός τομέας, εκπαίδευση και έρευνα. Οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες κατανέμονται τα έργα είναι: Αφρική, Δ. Βαλκάνια και γειτονικές με ΕΕ χώρες, Ασία, Λατινική Αμερική.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στην εκδήλωση (30.11.2023, ώρα 10:00, Ακαδημίας 1, 3ος όροφος) μέσω του εξής υπερσυνδέσμου:

https://forms.gle/RFGtsgqqQYnmzqfK8, έως την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.