Σημαντική κακοκαιρία με το όνομα ILINA θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr,

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι βροχοπτώσεις που κατά τόπους θα αφήσουν σημαντικά ύψη βροχής, οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, οι πολύ ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικά για σήμερα Δευτέρα 03/04, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, από τις προμεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την κεντρική Στερεά, από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απευθύνει συστάσεις αυτοπροστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 - Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166).