Την τιμητική του είχε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο πλαίσιο του 5ου διεπιστημονικού συνεδρίου του ινστιτούτου νοσηλευτικών υπηρεσιών και πολιτικής της υγείας ( ΙΝΕΠΥ). Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστεί το έργο που επιτελείται στο Γ.Ν. Λάρισας.  Την παρουσίαση έκανε ο διοικητής του νοσοκομείου κ Γρηγόρης Βλαχάκης ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε τις πολιτικές βελτίωσης των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, προβάλλοντας βίντεο με τις τελευταίες αλλαγές, την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων αλλά και την προτεραιότητα που έδωσε η διοίκηση στην ψηφιακή υγεία με την χρήση νέων τεχνολογιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ταχύτητα με την οποία εφάρμοσε τον νέο τρόπο κοστολόγησης των υπηρεσιών υγείας, τα γνωστά DRGs. Την πρώτη ολοκληρωμένη λειτουργία της ψηφιακής απεικόνισης, (Pacs) ανάμεσα στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Την χρήση της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης το λεγόμενο βραχιόλι ταυτοποίησης ασθενών την ψηφιακή αποτύπωση των αποθεμάτων κ α.

Το 5ο πανελλήνιο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις εμβληματικές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. 

Το συνέδριο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής της Υγείας, ΙΝΕΠΥ, με στόχο τη διεπιστημονική προσέγγιση των θεμάτων, τη σύγχρονη και επίκαιρη θεματολογία, την εγκυρότητα και αξιοπιστία των ερευνητικών εργασιών που παρουσιάζονται με τη συμμετοχή αξιόλογων ομιλητών από τον κλινικό και τον ακαδημαϊκό χώρο και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Υγείας.

Στο τέλος της τελετής έναρξης και υποδοχής των συνέδρων ο πρόεδρος του ΙΝΕΠΥ κος Γεώργιος Τσόλας απέδωσε  τιμητική πλακέτα στο νοσοκομείο της Λάρισας με αφορμή  την άριστη διαχείριση όλων των Υγειονομικών κρίσεων  αλλά και την γενικότερη συμβολή του στην λειτουργία του ΕΣΥ. Την πλακέτα για λογαριασμό του Γ.Ν. Λάρισας παρέλαβε ο διοικητής του νοσοκομείου κος Γρηγόρης Βλαχάκης ο οποίος θέλοντας να τονίσει το ομαδικό πνεύμα πλαισιώθηκε από δεκάδες συνέδρους - εργαζόμενους του Γ.Ν. Λάρισας υπό την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Ζήση βασιλική.