Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης σε Τύρναβο και Αμπελώνα, με ειδικότερο αντικείμενο την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης από αμίαντο στους οικισμούς σε Τύρναβο και Αμπελώνα, προϋπολογισμού 2.550.000€.

Έτσι, θα κατασκευαστούν 35 χλμ νέων αγωγών ύδρευσης από Πολυαιθυλένιο 5ης Γενιάς, θα αντικατασταθούν 2.500 παροχές ύδρευσης και θα τοποθετηθούν 290 δικλείδες ελέγχου των δικτύων ύδρευσης.

Ακόμη, στη συνέχεια θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση στις τομές με ασφαλτικό στις οδούς που κατασκευάσθηκε το δίκτυο, καθόσον ο Δήμος Τυρνάβου θα προχωρήσει σε σύναψη ξεχωριστής σύμβασης για την ασφαλτόστρωση.

   

Αρχικά θα πραγματοποιηθούν εργασίες στον Τύρναβο στις οδούς 26ης Οκτωβρίου, Μακεδονίας, Ευθυμίας Γουνιτσιώτη και στον Αμπελώνα στις οδούς 28ης Οκτωβρίου στο ρεύμα εισόδου, Διάκου μέχρι Θερμοπυλών, Ελευθερίου Βενιζέλου και Λαρίσης.

Οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν με σκοπό τη βελτίωση της ποσότητας του προσφερόμενου νερού ύδρευσης στους κατοίκους της περιοχής,στηνμείωσητωνδιαρροώντουδικτύουκαιστηνκαλύτερηδιαχείρισητωνυδάτινων πόρων της περιοχής.