Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό, μέσα από τις ενότητες της μόνιμης και της περιοδικής έκθεσης “Ο σεισμός, όπως τον ζήσαμε εμείς!”.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων ξανανοίγει για το κοινό από την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023, μετά από μία προσωρινή διακοπή λόγω εργασιών συντήρησης.

Παράλληλα με τις ενότητες της μόνιμης έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση “Ο σεισμός, όπως τον ζήσαμε εμείς!”, η οποία συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και τα Γενικά Αρχεία Κράτους – Τμήμα Γ.Α.Κ. Λάρισας.

Πρόκειται για μία έκθεση με πρωταγωνιστή τις ιστορίες, τις βιωμένες μαρτυρίες ανθρώπων κάθε ηλικίας, σχετικά με τους εκάστοτε σεισμούς που έγιναν στην πόλη της Λάρισας.

Επίκεντρο της έκθεσης αποτελεί ένα οπτικοακουστικό υλικό (ντοκιμαντέρ) που δημιουργήθηκε από τις αφηγήσεις σεισμών (από το 1941 μέχρι το 2021), επίκαιρα και άλλο αρχειακό υλικό.

Kείμενα και φωτογραφίες που εκτίθενται σε διάφορα σημεία της έκθεσης, συνυφαίνονται σε μια απόπειρα να ξαναδούμε και να αλληλεπιδράσουμε με τις “δύσκολες στιγμές” της ιστορίας, όπως αυτές μετασχηματίζονται σε ιστορική εμπειρία.

Παράλληλα παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, μία πρωτότυπη έκθεση υβριδικών φωτογραφιών του γραφίστα-εικονογράφου Γιάννη Πέτρου σε μία οπτική συνύπαρξη με φωτογραφίες του συλλέκτη Βίκτωρα Μήτου από το 1941.

Συντελεστές έκθεσης: Κωνσταντίνα Κόντσα, Επιστημονική Υπεύθυνη Μουσείου- Επιμέλεια-Έρευνα. Φανή Καραγιάννη, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ.-

Τμήμα Λάρισας -Επιστημονική Συνεργάτης.

Διάρκεια έκθεσης: 7 Ιουνίου - 31 Δεκεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή 10:00-14:00, Τετάρτη-Παρασκευή 18:00-21:00

Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Μύλος Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα.

Πληροφορίες: τηλ. 2410 530083

e mail:mouseiomylou@larissa.gov.gr