Πολλοί άνθρωποι σε όλο το κόσμο, έχουν ως μεγαλύτερο όνειρο να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια. Στη πραγματικότητα, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Η αλήθεια είναι πως πολλοί βιολογικοί και γενετικοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν αυτό το αποτέλεσμα και να εμποδίσουν δύο ανθρώπους να κάνουν το όνειρό τους αληθινό.

 

Βέβαια, υπάρχουν κάποια καλά νέα! Η επιστήμη είναι με το μέρος αυτών των ανθρώπων και τους βοηθά παρά τις δυσκολίες να αποκτήσουν την οικογένεια που επιθυμούν. Πως ακριβώς γίνεται αυτό; Με την εξωσωματική γονιμοποίηση. 

 

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι ουσιαστικά ένας τεχνητός τρόπος γονιμοποίησης, που έχει αρκετά μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

 

Στο kosmoslarissa.gr θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για την εξωσωματική γονιμοποίηση.



  1. Είδη εξωσωματικής γονιμοποίησης

 

Για αρχή είναι σημαντικό να αναφέρω πως υπάρχουν δύο κύρια είδη τεχνητής γονιμοποίησης ανάλογα με τη περίπτωση των ενδιαφερόμενων. Η πρώτη μέθοδος είναι η κανονική εξωσωματική (IVF) που εφαρμόζεται όταν όλοι οι παράμετροι του σπέρματος είναι φυσιολογικοί. Έπειτα, υπάρχει άλλο ένα είδος εξωσωματικής γονιμοποίησης (ICSI),  το οποίο αφορά τις περιπτώσεις που το σπέρμα δεν είναι αρκετά δυνατό για να γονιμοποιήσει. Ύστερα από τις εξετάσεις σας στα ειδικά κέντρα θα μπορείτε να ξέρετε ποια μορφή εξωσωματικής είναι η ιδανική για εσάς.



  1. Θα έχει σίγουρα αποτελέσματα

 

Είναι απόλυτα λογικό όταν μπαίνετε σε μια τέτοια διαδικασία να αναρωτιέστε, αν όλη αυτή η προσπάθεια θα έχει σίγουρα αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι πως για αρχή θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν ειδικό γιατρό όπως είναι ο Μαρίνος Τσιριγώτης, γιατρός εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ένας ειδικός θα μπορέσει να σας λύσει τις απορίες σας σε προσωπικό επίπεδο και να σας δώσει απαντήσεις για τα ποσοστά επιτυχίας. Σε γενικά πλαίσια οι γυναίκες που είναι 35 και κάτω, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν έγκυος με εξωσωματική.



  1. Θα προκληθούν παρενέργειες στο σώμα;

 

Το να ανησυχείτε για πιθανές παρενέργειες είναι απόλυτα λογικό όμως η αλήθεια είναι πως δεν κινδυνεύετε από κάτι. Για αρχή, πριν ξεκινήσετε τη φαρμακευτική αγωγή υποβάλλεστε σε ειδικές εξετάσεις οι οποίες κρίνουν αν ο οργανισμός σας είναι έτοιμος για την όλη διαδικασία. Αν οι εξετάσεις δείξουν πως υπάρχουν δυσλειτουργίες που δεν επιτρέπουν τη φαρμακευτική αγωγή, τότε δίνεται παραπάνω χρόνος, μέχρι το σώμα της γυναίκας να είναι υγιές και έτοιμο να υποδεχθεί τις ορμόνες για την επερχόμενη εγκυμοσύνη.



  1. Εξωσωματική με δωρήτρια ωαρίου

 

Τέλος, κάτι ακόμα που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι πως υπάρχει η επιλογή για εξωσωματική με δωρεά ωαρίου. Δηλαδή αν το ωάριο σας δεν είναι αρκετά δυνατό ώστε να πετύχει η εξωσωματική θα μπορείτε να κάνετε όλη τη διαδικασία μέσω μιας δότριας. Αν το αποφασίσετε αυτό, να θυμάστε πως εσείς είστε η βιολογική μητέρα αυτού του παιδιού και εσείς θα το μεγαλώσετε. Ακόμα και αν έχετε δεύτερες σκέψεις για αυτή την απόφαση, μπορείτε να μιλήσετε με τον γιατρό σας ή και με οικογένειες που επέλεξαν αυτό το μονοπάτι ώστε να σας μιλήσουν για την δική τους εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση μια δότρια ωαρίου μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το όνειρό σας αληθινό.