Σταθερά υψηλά αριθμός ρυθμίσεων οφειλών και νέων υποβολών αιτήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τ. Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που παραθέτει το υπουργείο, τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκαν 856 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες, ξεπερνώντας τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε μηνών, αντιστοιχούν σε σύνολο 290 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκκινήσεις νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα αριθμούν τις 3.628.

Συνολικά, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί 8.804 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 3,26 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

Σημαντική κρίνεται επίσης η διατήρηση σε σταθερά υψηλό επίπεδο του ποσοστού εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων από τους χρηματοδοτικούς φορείς.

Ο «χάρτης» των οφειλών

Σημειώνεται ότι το 59% των οφειλών αφορούν επιτηδευματίες, ενώ η πλειονότητά τους (76%) είναι προς χρηματοδοτικούς φορείς.

Η εικόνα ανά περιφέρεια

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση με το 46% των συνολικών οφειλών (9 δισ.).

naftemporiki.gr