Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, περιπτώσεις κλοπών από οικίες και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων που διαπράχθηκαν στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα και άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών του, για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 13-03-2023 έως 01-04-2023, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ταυτοποιημένου δράστη, προσέγγιζαν οικίες προκειμένου να τις διαρρήξουν, αφού προηγουμένως αφαιρούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας από σταθμευμένα, σε κοντινή απόσταση, Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

Συνολικά, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, οι δράστες διέπραξαν 10 κλοπές από οικίες, από τις οποίες 9 τετελεσμένες και 1 απόπειρα, κατά τις οποίες αφαίρεσαν χρυσαφικά – κοσμήματα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 17.600 ευρώ, καθώς και 5 περιπτώσεις κλοπών πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες 4 τετελεσμένες και 1 απόπειρα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.