Εντυπωσίασε τους κυκλαδίτες στο γραφικό νησί της Πάρου η Μικτή Χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας, η οποία ξεκίνησε με τον πλέον δυναμικό και ενθουσιώδη τρόπο τις δραστηριότητές της την φετινή καλλιτεχνική χρονιά.

Η Χορωδία “musicArte” συμμετείχε, μετά από πρόσκληση, στο 4ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πάρου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτέμβριου 2023 στο Θέατρο του ΕΠΑΛ Παροικιάς σε διοργάνωση του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του διεθνή οργανισμού International Action Act, υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν εννέα αξιόλογα χορωδιακά σύνολα από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Αττική, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Εύβοια, Βοιωτία, Ελασσόνα, Πάρο) αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κατάμεστου θεάτρου.

Η μικτή χορωδία “musicArte” Ελασσόνας εντυπωσίασε με την απόδοσή της το κοινό το οποίο ανταπέδωσε με επευφημίες και παρατεταμένα χειροκροτήματα παρουσιάζοντας σε τετράφωνη επεξεργασία a capella και συνοδεία πιάνου και βιολιού ένα ευχάριστο πρόγραμμα με συνθέσεις ξένων και Ελλήνων δημιουργών.

Συνόδευσαν στο πιάνο η μουσικοπαιδαγωγός – καθηγήτρια πιάνου κ. Έφη Φαρμάκη και στο βιολί ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας Γιάννης Μάτης. Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Κατά την απονομή αναμνηστικών δώρων, ο δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος συνεχάρη τους χορωδούς για την αξιόλογη ερμηνεία τους, εξήρε τη σύσφιξη φιλικών και πολιτιστικών δεσμών με το νησί μέσω της συνεισφοράς των χορωδιακών συναντήσεων και παρέδωσε τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής στον μαέστρο.

Ο κ. Μάτης, εκ μέρους της χορωδίας, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία προσφέροντας τοπικά προϊόντα και βιβλία από την επαρχία Ελασσόνας και τον Όλυμπο.

Η 50μελής ελλασονίτικη αποστολή κατά την τριήμερη παραμονή της στο νησί είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο κάστρο και τα σοκάκια της Παροικιάς και της πανέμορφης Νάουσας καθώς και το νησάκι της Αντιπάρου με το ξακουστό σπήλαιο και τα εκλεκτά εδέσματα.

Επίσης ξεναγήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής Πάρου, ένα από τα σπουδαιότερα καλά διατηρημένα παλαιοχριστιανικά μνημεία της επικράτειας όπου προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.