Στο 23ο Αντάμωμα Καππαδοκών , στο 23ο Γαβούστημα που έλαβε χώρα στα Σήμαντρα Χαλκιδικής εμφανίστηκε το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ.

Παρουσίασε σε 4000 θεατές με μεγάλη επιτυχία , κερδίζοντας τις εντυπώσεις , το θερμό χειροκρότημα και πολλαπλά κολακευτικά σχόλια , τη μοναδική site specific παράσταση βασισμένη σε αυθεντικές μαρτυρίες προσφύγων από την Καππαδοκία και τη Μικρά Ασία.

Ένα οδοιπορικό – πορεία στο χώρο , από τον ξεριζωμό ως την εγκατάσταση στην Ελλάδα στο οποίο ξετυλίχθηκε όλο το δράμα της προσφυγιάς. Η παράσταση επανέφερε μνήμες και συγκίνησε μέσα από την αυθεντικότητα της αλλά και το γεγονός ότι το κοινό γινόταν συμμέτοχο σε αυτό το ταξίδι της προσφυγιάς.

Στο ιδιαίτερο αυτό θεατρικό δρώμενο εκτός από τους ηθοποιούς του θεατρικού εργαστηρίου συμμετείχαν και μέλη του χορευτικού του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων « Η Καθ’ ημάς Ανατολή».

Η παράσταση πρωτοπαίχθηκε στα Βούναινα σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων «Η Καθ’ ημάς Ανατολή» , στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή , τον Σεπτέμβρη του 2022 , ενώ τώρα κλήθηκε ειδικά να παρουσιαστεί στο 23ο Αντάμωμα Καππαδοκών.

Η σύνθεση κειμένων και η σκηνοθεσία ήταν του Άκυ Μητσούλη. Βοηθός σκηνοθέτη: Ευγενία Μιχάλη. Διεύθυνση σκηνής: Γιώργος Μπόζαρλης.

Πήραν μέρος οι ηθοποιοί: Ηλίας Αθαναηλίδης , Νίκος Ζιαβλιάκης , Γιώτα Καλοτραπέζη, Κατερίνα Μαργούδα, Ευγενία Μιχάλη, Σοφία Μπαντή, Νίκη Φασούλα.