Στην πανέμορφη πόλη του Αιγίου βρέθηκε η Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων «η Ευεστώ», το περασμένο Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου όπου συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Χορωδιών μετά από πρόσκληση της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιάλειας. Το υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου διήμερο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων Αιγίου και η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιάλειας πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του επιβλητικού Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου στο χώρου του λιμανιού στην Μυρτιά Αιγίου υπό την Αιγίδα του Δήμου Αιγιάλειας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συμμετείχαν δέκα αξιόλογα χορωδιακά σύνολα από όλη την Ελλάδα (Αμφιλοχία, Γαλάτσι Αττικής, Ναύπακτος, Λάρισα) καθώς και όλες οι χορωδίες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αιγιάλειας και ήταν αφιερωμένο στον Αιγιώτη διεθνούς φήμης βαθύφωνο Γιώργο Παππά, για τα 10 χρόνια από το θάνατό του.

Η Χορωδία «Ευεστώ» παρουσίασε σε τετράφωνη επεξεργασία συνοδεία πιάνου ένα ευχάριστο πρόγραμμα με γνωστά ελληνικά έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια πιάνου – μουσικοπαιδαγωγός κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος συνεχάρη τους χορωδούς για την αξιόλογη ερμηνεία τους και επισήμανε τη σημασία της σύσφιξης φιλικών σχέσεων των πόλεων μέσω της συνεισφοράς μουσικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης παρέλαβε εκ μέρους της χορωδίας την τιμητική πλακέτα και ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τον δήμο Αιγιαλείας για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία προσφέροντας αναμνηστικά δώρα και βιβλία από την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Την 50μελή αποστολή συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας κ. Σωτήρης Βούλγαρης και η κοινωνική λειτουργός της Διεύθυνσης Πρόνοιας Δήμου Λαρισαίων κ. Αντιγόνη Μπουχώρη. Οι χορωδοί είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Αχαΐα και να επισκεφτούν την Ιερή Μονή Μεγάλου Σπηλαίου όπου και προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και την ιστορική Ιερή Μονή Αγίας Λαύρας, όπου ξεναγήθηκαν από το Ηγούμενο στο μουσείο της μονής θαυμάζοντας το Ιερό Λάβαρο της Επαναστάσεως του 1821, τα άμφια του Παλαιών Πατρών Γερμανού και πολλά άλλα σημαντικά εκθέματα.

Επίσης επισκέφθηκαν στα Καλάβρυτα το μνημείο εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Δεκέμβρη του 1943 όπου και τέλεσαν ενός λεπτού σιγή ως δείγμα σεβασμού και τιμής στην θυσία των κατοίκων της περιοχής. Κατόπιν επιβιβάστηκαν στον ξακουστό οδοντωτό σιδηρόδρομο με κατεύθυνση την κωμόπολη του Διακοπτού στην γραφική διαδρομή διασχίζοντας το εντυπωσιακό φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Επίσης επισκέφθηκαν στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου τον Κήπο των Ηρώων και την ομώνυμη λιμνοθάλασσα. Η αποστολή επέστρεψε μέσω Ιωαννίνων και Τρικάλων αργά το βράδυ της Κυριακής στην Λάρισα.

Η λειτουργία της χορωδίας «Η Ευεστώ» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και στη φιλοσοφία της Δια Βίου Μάθησης.