Στην ακριτική πόλη της Ορεστιάδας του νομού Έβρου ταξίδεψε η Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων «η Ευεστώ», το περασμένο Σαββατοκύριακο 16-18 Δεκεμβρίου, όπου συμμετείχε στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ορεστιάδας που διοργάνωσαν το Δημοτικό Ωδείο Ορεστιάδας και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ).

Η όμορφη χορωδιακή βραδιά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου της πόλης στο πλαίσιο των μεγάλων και πλούσιων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Αγγέλων Φως 2022» του Δήμου Ορεστιάδας και της ΔΗΚΕΠΑΟ.

Η Χορωδία «Ευεστώ» ενθουσίασε με την ερμηνεία της κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του φιλόμουσου κοινού της πόλης. Παρουσίασε σε τετράφωνη επεξεργασία συνοδεία πιάνου ένα ευχάριστο πρόγραμμα με γνωστά ελληνικά έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια καθώς και χριστουγεννιάτικα κάλαντα της περιοχής Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μικράς Ασίας εν όψει των Άγιων Ημερών της Γέννησης του Σωτήρα Χριστού Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια πιάνου – μουσικοπαιδαγωγός κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης συνεχάρη τους χορωδούς και το μαέστρο για την αξιόλογη ερμηνεία τους και ευχήθηκε χορωδιακό φεστιβάλ να καθιερωθεί ως θεσμός με στόχο την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ευρύτερη ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου καθώς και την καλλιέργεια της μουσικής αντίληψης και παιδείας μέσω της συνεργασίας των χορωδιών και της σύσφιξης σχέσεων των πόλεων.

Εκ μέρους του δημάρχου Λαρισαίων και της χορωδίας «Ευεστώ», κ. Κοσμάς Γιαννακόπουλος παρέλαβε το τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία προσφέροντας αναμνηστικά δώρα και βιβλία από την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Την 50μελή λαρισαϊκή αποστολή συνόδευσαν ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας Λάρισας κ. Κοσμάς Γιαννακόπουλος και η κοινωνική λειτουργός της Διεύθυνσης Πρόνοιας Δήμου Λαρισαίων κ. Αντιγόνη Μπουχώρη.

Οι χορωδοί κατά την τριήμερη παραμονή τους στη Θράκη είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην γραφική πόλη και το λιμάνι της Καβάλας καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Επισκέφτηκαν την Ιερή Μονή Αγίας Παρασκευής στις Καστανιές του Έβρου, την πιο βόρεια και ακριτική μονή της χώρας, όπου ξεναγήθηκαν από το Ηγούμενο στο καθολικό του ιερού ναού και στο Αγίασμα.

Επίσης επισκέφτηκαν το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης της Ορεστιάδας, το καινοτόμο μουσείο οικ. Καραθεοδωρή στη Νεα Βύσσα, το μουσείο τέχνης του μεταξιού στο Σουφλί, το λιμάνι και τον ιστορικό Φάρο της Αλεξανδρούπολης και την γραφική και εντυπωσιακή παλαιά πόλη της Ξάνθης όπου και απόλαυσαν τα τοπικά εδέσματα. Η αποστολή επέστρεψε αργά το βράδυ της Κυριακής στην Λάρισα.

Η λειτουργία της χορωδίας «Η Ευεστώ» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων "Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει" και στη φιλοσοφία της Δια Βίου Μάθησης.