Ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιουργήθηκε από την ομάδα Manos g & i για τον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα.

Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνονται τα εξής:

Ο Ιερός Ναός του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Βόλου και Λεωφόρου Καραμανλή (πρώην Παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης).

Εγκαινιάστηκε στις 20 Μαΐου 1984. Εχει σχήμα Σταυρού με τρούλο και περιστύλιο. Το 2010 ξεκίνησε, από τον εφημέριο του Ι.Ναού π. Νικηφόρο Κοντογιάννη, η ανακαίνισή του, κτηριακά, αισθητικά, ηχητικά και ολοκληρώθηκαν το 2018. Συγχρόνως ανακαινίζονται, ο "Γυναικωνίτης" με αμφιθεατρική διάταξη καθισμάτων, ο πρόναος και το αρχονταρίκι "Κιβωτός", μια αίθουσα για κατηχητικά μαθήματα, δανειστική βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και βοηθητικοί χώροι για το ενοριακό παντοπωλείο, τα συσσίτια, τα μαθήματα φιλαρμονικής, της χορωδίας, των χορευτικών και του κεντήματος Λασέ.

Εξωτερικά διαμορφώθηκε ο αύλειος χώρος με πλακόστρωση, χτίσιμο πεζουλιών, δενδροφύτευση, τη φιάλη αγιασμού, «Ζωοδόχος Πηγή», η πρόσοψη του Ι. Ναού με υψητης τέχνης ψηφιδωτό, η ανακατασκευή της νοτιοδυτικής εξωτερικής πλευράς με τη δημιουργία δύο «Ηλεκτρονικών Στασιδιών» αφιερωμένα στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό το ένα και στην Αγία Φιλοθέη και στον Άγιο Διονύσιο τον Ἐλεήμονα το άλλο, για να ενημερώνεται κανείς να για τις δραστηριότητες του Ι.Ναού, να ψυχαγωγείται, να μελετά και να εισέρχεται και στην Ιστοσελίδα του Ι.Ναού www.galilea.gr.

Στο Ι.Ναό λειτουργούν ηλεκτρονικές εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των πιστών όπως η 24ωρη διαδικτυακή ραδιοτηλεόραση galilea.webtv με ζωντανές μεταδόσεις των Ι. Ακολουθιων, η ηλεκτρονική αρίθμηση θέσεων, η μετάδοση εικόνας μέσω οθονών τόσο στον υπόγειο Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου όσο και στην αυλή του ναού.

Δείτε το βίντεο: