Μια ξεχωριστή παράσταση Καραγκιόζη είχαν την τύχη να απολαύσουν οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος «Κατασκήνωση στη Πόλη» από τον εκκολαπτόμενο καραγκιοζοπαίχτη Βασίλη Γιαντικίδη.

Ο Βασίλης, που μόλις τελείωσε την πρώτη τάξη δημοτικού σχολείου της πόλης μας, έχει γοητευτεί από τον Καραγκιόζη και το Θέατρο Σκιών. Ετοιμάζει τις φιγούρες, τα σκηνικά, φροντίζει τον φωτισμό και τη σκηνή, ερμηνεύει τους ήρωες και «παίζει» με τις φωνές τους.

Το πάθος και την αγάπη του για το θέατρο σκιών στηρίζουν οι γονείς του που βρίσκονται πάντα στο πλάι του για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Τη θαυμαστή προσπάθεια του Βασίλη αγκάλιασε ο Δήμος Λαρισαίων και με πρόσκληση του Αντιδημάρχου Διοίκησης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Δημήτρη Δεληγιάννη και της Διευθύντρια Παιδείας, κ. Σταυρούλας Μπαξεβάνου, ο μικρός καραγκιοζοπαίχτης σχεδίασε και πραγματοποίησε μια παράσταση για τα παιδιά του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη»

Οι μικροί κατασκηνωτές των δομών του 4ου, 5ου και 25ου δημοτικού σχολείου ενθουσιάστηκαν με τον «Γάμο του Μπάρμπα Γιώργου», την πρώτη παράσταση του Βασίλη Γιαντικίδη σε μεγάλο κοινό. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν από το ταλέντο και την αγάπη του για τον Καραγκιόζη.

Την εξαιρετική παράσταση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και η Διευθύντρια Παιδείας, που συγχάρηκαν τον μικρό Βασίλη για την ποιότητα της ερμηνείας και το σπάνιο ταλέντο του και τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του με ένα μικρό αναμνηστικό δώρο.

Η «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» μέσα το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στη Πόλη» δίνει πολλαπλά ερεθίσματα και εμπειρίες στα παιδιά δείχνοντας εμπιστοσύνη και σεβασμό όχι μόνο στις ανάγκες αλλά και στις ιδιαίτερες δεξιότητές τους, επενδύοντας και υποστηρίζοντας τους αυριανούς πολίτες της. Η Λάρισα με τις πρωτοπόρες δράσεις της έχει θέσει επίσης υποψηφιότητα για ένταξη στο δίκτυο «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF.