Άνοιξε τις πύλες, χθες το βράδυ, η γιορτή κρασιού και αμπελιού Ραψάνης, στο χώρο της Αγίας Τριάδας στην Ραψάνη. Πλήθος επισκεπτών επισκέφθηκαν και φέτος την καθιερωμένη γιορτή.

Η γιορτή κρασιού συνεχίζεται και απόψε με τον γνωστό σε όλους καλλιτέχνη Γιώργο Μαργαρίτη.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο δήμος Τεμπών - ΔΟΠΑΠΕΠ - Περιφέρεια Θεσσαλίας - Κοινότητα Ραψάνης και φορείς της Ραψάνης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο ιερέας του χωριού Αρχιμανδρίτης π. Διόδωρος.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ν. Λάρισας κα Ευαγγελία Λιακούλη και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτρης Ζήλος.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και απέστειλαν χαιρετισμούς, οι οποίοι και διαβάστηκαν, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας κα Άννα Βαγενά, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρώην Δήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Νίκος Βαλσαμόπουλος.

Επίσης, στην έναρξη της εκδήλωσης παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κώστας Ζαρδούκας, κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, κ. Κώστας Κολλάτος, κ. Αχιλλέας Διψάνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαϊνας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, οι τοπικοί σύμβουλοι Ραψάνης κ. Στέλιος Παζάρας και Βασίλης Μουρτασάγας, ο Διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ κ. Χρήστος Ζουναλής, ο Διοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Άννα Γεροκώστα.

Στην εκδήλωση χόρεψε χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων - Λαογραφικό Μουσείο Γόννων με χοροδιδάσκαλο την κα Βάσω Κουκουθάκη.

Χαιρετισμός Δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη:

Ο οικοδεσπότης δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η γιορτή κρασιού και αμπελιού αποτελεί πλέον θεσμό στα τοπικά δρώμενα και είναι από μόνη της ένα πολιτισμικό γεγονός».

Η σημερινή εκδήλωση αναδεικνύει:

Τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής, τα πλούσια ήθη και έθιμά μας, τον ανεκτίμητο πολιτισμό και την πολιτισμική κουλτούρα μας, τη δημιουργικότητα των κατοίκων της Ραψάνης, καθώς και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Και συνέχισε λέγοντας: «Αξίζει, όμως, εδώ να τονισθεί ότι σε μια δύσκολη εποχή για τους Δήμους, σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρων και αλλεπάλληλων κρίσεων, στηριζόμενοι στην πολύ καλή συνεργασία του Δήμου μας με τους τοπικούς φορείς, με την Τεχνική μας Υπηρεσία, τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, μας δόθηκε η δυνατότητα κατασκευής αρδευτικών έργων, αναγκαίων για την άρδευση εκατοντάδων στρεμμάτων καλλιεργειών με αμπέλια αλλά και άλλες καλλιέργειες. Η συνεργασία θα συνεχιστεί και θα μας δοθεί η ευκαιρία κατασκευής και άλλων αρδευτικών έργων».

Ευχαρίστησε θερμά όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, την Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Τοπική Κοινότητα Ραψάνης, τον ΔΟΠΑΠΕΠ του Δήμου, τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, τους Συλλόγους, όλους τους αμπελοπαραγωγούς, καθώς και τους χορηγούς.